RAKA TRAPPOR

Birstatrappan tillverkar till stor del rena utrymmningstrappor men även interiörtrappor till t.e.x kontor , resturanger och bostadshus.
Trapporna kan fås i ett eller flera löp som är självbärande eller ansluter mot bjälklag i byggnaden. Materialet varmförzinkas oftast och ger då ett rostskydd som är överlägset all annan rostskydds-behandling. Trapporna kan även lackas och tillval finns med steg och handledare i önkat träslag.
Birstatrappans raka trappor kan förses med räcke på ena eller båda sidorna. Räckeshöjden är som standard 1100 mm i både trapplöp och på plan. Räcken finns till alla typer av trappor. Utrymning, industri, bostad och offentliga miljöer.

SPIRALTRAPPOR

Spiraltrappor är utrymmesbesparande då man på en liten yta kan få en mycket väl fungerande trappa.
Birstatrappan tillverkar spiraltrappor i radien 550-1500mm mätt från spindelns centrum till utsida handledare.100mm öppning utöver detta krävs för att undvika klämrisk mot vägg/fasad/öppning.
Spiraltrappor avslutas med ett avstigningsplan, standardstorlek är 50mm större än radien i längd och bredd (undantag finns). Höjden för en trappa mäts från färdigt golv/mark till färdigt golv/bjälklag och tillverkas unikt för uppmätt höjd. Som regel är utrymmet för en trappa begränsat, spiraltrappor kräver samma yta oavsett hur höga de är. De kan tillverkas vänster- eller högersvängda och kan ha olika antal steg per varv beroende på vilken radie trappan har. Centrumröret har pressade gängade nitar för bultinfästning av stegen, M10 bult skruvas i och steget monteras på genom nyckelhålet i steget för enkel montering.

Trapporna är brandklassade mot brandkrav R30.

Spiral Bild 51Spiral Bild 51
Spiral Bild 5
Svart spiraltrappa 31Svart spiraltrappa 31
Svart spiraltrappa 3
Spiral IndustriSpiral Industri
Spiral Industri
Högersvängd spiraltrappa

Vänstersvängd spiraltrappa
Nyckelhålsprincipen, skruva i bulten och häng på steget


Radiemåttet

Kontrastmarkering som ej kräver ingrepp i steget.
​​​​​​​Skruvas som klämmodell i gallerdurken.

Halksäker glasfiberlist.
Skruvas i steg i framkant  (håltagning krävs) alt. skruvas ovanifrån med klämfäste undersida gallerdurk.

Trappa med bur DSC 6658Trappa med bur DSC 6658
Trappa med bur DSC 6658

Segmentbur eller helbur

Trapporna kan kombineras
med en SEGMENTBUR, alternativt en HELBUR.

KOMBITRAPPAN

Är en sammansättning av en spiral- och en rak trappa.

​​​​​Kombitrappan är en utmärkt lösning där en rak trappa inte har tillräckligt med utrymme och en spiraltrappa inte levererar önskvärt utrymme.


Vi äR
MED DEJ
STEG
FÖR
STEG


TRAPPSTEG

Standard trappsteg och planer tillverkas av gallerdurk  och finns i ett antal olika format
Standard raksteg med mått från 500x130mm upp till 1500x300mm men kan tillverkas specifikt 
​​​​​​​efter önskemål om andra dimensioner.
Vi kan självklart erbjuda andra material, durktyper  på beställning.
Stegen är en mycket viktig del i ditt trappbygge. De ska harmonisera med stomme, räcke och ledstång . Utomhus är det ofta gallerdurk som gäller.
Inomhus anpassas material och färg efter övrig inredning och vi förbereder trappen utefter dina önskemål.

Gallerdurk, tårplåt, rutplåt, lättdurk, försänkt slätplåt f.b för matta/klinkers eller  40mm massivt av önskat träslag är utföranden som kan ordnas. har du annat förslag så ring oss så försöker vi lösa det!Svart metalltrapp vallback 10Svart metalltrapp vallback 10
Svart metalltrapp vallback 10
Standard varmförzinkade trappsteg i gallerdurk med maska 3475mm.Standard varmförzinkade trappsteg i gallerdurk med maska 3475mm och säkerhetsframkant.Varmförzinkade trappsteg med tätare gallerdurk med maska 1675mm.


Varmförzinkade trappsteg med tårplåt alternativt försänkt slätplåt förberedda för beläggning då oftast i lackat utförande.


Stegramar med trä mad valfri ytbehandling


LEDSTÄNGER

Du kan få dom i varmförzinkat, lackat eller i trä. Ledstången är en viktig komponent som kan ha olika former och vridningar. Den lyfter installationen och ger designen styrka. Med rätt material och snygga diskreta infästningar blir din trapplösning något du kan vara mycket nöjd med.
​​​​​​​

VÅR KONSTRUKTIONSAVDELNING

hjälper dig gärna med olika utföranden samt ritar upp trapporna för godkännande innan tillverkningen börjar. Vi vet att kvalitet är ett viktigt argument, men vi vet också att kostnaden väger tungt vid inköp. Därför har vi kombinerat båda begreppen i våra trappor. Hög kvalitet, lätt montering och ett minimum av underhåll, samt givetvis korta leveranstider.